Ontstoken tandvlees

AANDOENINGEN

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees bloedt snel als u tanden poetst en ziet er rood en gezwollen uit. Als ontstoken tandvlees (gingivitis) niet tijdig wordt herkend en behandeld kan deze overgaan in parodontitis(ontsteking en verlies van het steunweefsel van tanden en kiezen). Hierdoor kunnen uw tanden en kiezen los gaan staan en op den duur zelfs verloren gaan. De conditie van uw tandvlees is tevens van invloed op de algemene lichamelijke gezondheid.

Verschillende oorzaken

  • onvoldoende of onjuiste mondhygiëne
  • ongezonde mondgewoonten zoals roken en overmatig alcohol gebruik
  • gebrekkige en eenzijdige voeding
  • bepaalde ziekten en medicijnen

Hoger gezondheidsrisico

Mensen met parodontitis hebben een hoger risico op hart- en vaatziekten dan mensen met gezond tandvlees. Ook het risico op ontstekingen elders in het lichaam neemt toe. Wetenschappelijke studies hebben dat heel duidelijk aangetoond. Het is dus raadzaam bij aanhoudende tandvleesklachten bij ons langs te komen om erger te voorkomen.

Wij bieden het volgende:

√ Breed aanbod in mondzorg
√ Ruime openingstijden; ook in avonduren & weekend
√ Gespecialiseerde tandartsen
√ Geen wachtlijsten, direct geholpen
√ Centraal gelegen op de Zuidas in Amsterdam

Afspraak maken

Bent u benieuwd wat Van de Veer tandartsen voor uw gebit kan betekenen? Neem contact op via 020 – 66 23 071 voor informatie of een plan een afspraak in via het formulier.

Wij zijn lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde.

Onze zorgprofessionals staan geregistreerd in het Nederlandse BIG-register (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Onze mondhygiënisten zijn ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten.

a