Geleide Biofilm Therapie

mondhygiëne en PREVENTIE

een nieuw tijdperk in mondgezondheid

De twee belangrijkste oorzaken van een slechte mondgezondheid – cariës en parodontitis – treffen wereldwijd meer dan 3,5 miljard mensen. Een goede orale profylaxe helpt het risico op tandvlees- en tandaandoeningen te verminderen.

Een belangrijke stap voorwaarts in het bereiken van een goede mondgezondheid is de toepassing van Geleide Biofilm Therapie: een in de praktijk beproefde en geavanceerde mondzorgtechnologie. Uit een representatief onderzoek onder 76.000 patiënten wereldwijd is gebleken dat 92% absoluut deze geavanceerde mondzorgbehandeling prefereert boven de conventionele methodiek. Ook de mondzorgspecialisten bij Van de Veer Tandartsen zijn sinds kort volledig overgestapt op deze minimaal invasieve en pijnvrije technologie met de aanschaf van de EMS Profylaxe Master.

Ongeëvenaarde wellness ervaring
GBT is een Zwitserse uitvinding en een wetenschappelijk bewezen en uiterst effectieve mondzorgbehandeling en omvat de combinatie van lauwwarm water, lucht en fijn poeder om orale biofilm volledig te verwijderen. Het biedt een absoluut ongeëvenaarde wellness ervaring voor al onze patiënten en garandeert een zachte en volledig pijnvrije behandeling op het gebied van mondhygiëne en gebitsreiniging.

92% prefereert GBT
Geleide Biofilm Therapie wordt door 92% van de patiënten geprefereerd boven de conventionele mondhygiëne behandeling

 

Wat is biofilm?
Biofilm is het kleverige laagje wat de hele dag door wordt aangemaakt op je gebit, maar ook op implantaten, kronen, tandvlees en tong, zelfs zonder te eten. Je zult verbaasd zijn hoeveel biofilm je op je gebit hebt zonder het te weten. En waar biofilm (zachte plaque) blijft zitten, gaan bacteriën zitten. Deze bacteriën zorgen voor gaatjes in je tanden of voor ontstekingen aan je tandvlees. Geen biofilm betekent dus ook geen problemen.

Biofilm detectie
GBT begint met het plaatsen van een gevoelsvriendelijke lip- en wangretractor voor isolatie. De eerste stap in het nieuwe proces is vervolgens het detecteren van de aanwezige biofilm in de mondholte. Wij laten je daarbij graag meekijken, want zien is geloven. De bedoeling van de begeleide biofilm therapie (GBT) is om biofilm (zachte plaque) op tanden, implantaten en weke delen zoals tandvlees en tong te detecteren en daarna te elimineren. Eerst wordt er gekeken waar de biofilm op je tanden en je tandvlees zit. Door middel van een kleurvloeistof wordt deze biofilm zichtbaar gemaakt. Tandplak wat er nog niet zo lang zit, kleurt de biofilm lichtroze. Tandplak wat al langer aanwezig is, kleurt donkerblauw. Zo kunnen we samen precies zien waar de biofilm is achtergebleven, zelfs na een zorgvuldige poetsbeurt.

GBT disclosing
Biofilm inspectie en detectie bij GBT

 

Airflow
De aanwezige biofilm wordt vervolgens uiterst comfortabel verwijderd door middel van de Airflow. Dit is een innovatieve airpolishing techniek en bestaat uit een spray met lauwwarm water en een fijn korreltje. Dit wordt onder druk op uw tanden gesprayd en hierdoor wordt de biofilm evenals eventuele aanslag van roken, koffie, thee en rode wijn grondig verwijderd.

GBT after airflow treatment
GBT na airflow behandeling

 

Perioflow
Als blijkt dat we biofilm hebben gedetecteerd in verdiepte pockets doen we een vervolgstap in de behandeling met de Perioflow. Met deze smallere spuitmond kunnen we ook pockets en rondom en onder implantaten, kronen en bruggen reinigen met gebruikmaking van dezelfde techniek als de Airflow.

Piezon
Als biofilm al langere tijd op tanden en kiezen zit, ontstaat er tandsteen. Wanneer tandsteen langere tijd aanwezig is op uw tanden gaan ook hier foute bacteriën nestelen. Deze zorgen voor het terugtrekken van uw tandvlees en voor het ontsteken van uw tandvlees. In de conventionele mondhygiënebehandeling werd u hiervoor behandeld met een sonde (het voor velen akelige haakje). Met GBT verwijderen wij tandsteen met het vriendelijke Piezon instrument. Dit is een dun pinnetje wat tegen uw tanden en kiezen wordt geplaatst om het tandsteen op uw gebit eraf te trillen (ultrasoon). Ook hierbij wordt lauwwarm water gebruikt. En het goede nieuws is dat dit instrument ook dieper tussen uw tanden en kiezen en het tandvlees gebruikt kan worden om het aanwezige tandsteen te verwijderen.

GBT instrument console
GBT instrument console

 

Samenvatting voordelen

 • Volledig pijnvrij
 • Geeft een weldadig gevoel
 • Behoudt gezond tandvlees
 • Garandeert een betere reiniging tussen tanden en kiezen
 • Voorkomt en behandelt gingivitis (tandvleesontstekingen)
 • Voorkomt gaatjes en helpt bij het opsporen van gaatjes
 • Voorkomt ontstekingen rondom implantaten
 • Motiveert ook kinderen en voorkomt gaatjes
 • Voorkomt gaatjes tijdens het dragen van een beugel
 • Voorkomt gevoeligheid van blootliggende tandhalzen
 • Verwijdert tandsteen en aanslag
 • Behandelt ook parodontitis en mucositis
 • Behandelt ook biofilm op de tong en het gehemelte
 • Behandelt peri-implantitis (bacteriële ontsteking rondom een implantaat)
 • Laat je glimlachen
 • Maakt zelfverzekerd
 • Bevordert de algehele fysieke gesteldheid
 • Voorkomt bacteriële infecties en daarmee aandoeningen elders in het lichaam
 • Is veelal een snellere behandeling (als kan worden volstaan met Airflow)
 • Biedt een complete tandheelkundige wellness ervaring tegen slechts geringe meerkosten (ongeveer 20% exclusief de fluoride spoeling)
de 8 stappen van een GBT behandeling
de 8 stappen van een GBT behandeling

 

Wil je een behandeling met GBT eens in de praktijk zien?
Klik dan hier voor een impressie van een Londense collega.
Of klik hier voor een vergelijk tussen de conventionele methode en GBT. Of maak direct een afspraak bij Van de Veer Tandartsen op de Zuidas
via Whatsapp op 020 - 662 30 71 voor je persoonlijke GBT behandeling.

 

 

 

Wij zijn lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde.

Onze zorgprofessionals staan geregistreerd in het Nederlandse BIG-register (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Onze mondhygiënisten zijn ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten.